Taal: Nederlands (actief) Language: EnglishFollow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Portfolio: Kunstencentrum Venlo Narrow Casting


Op 30 en 31 augustus heeft de feestelijke opening van de verbouwde locatie van het Kunstencentrum Venlo aan de Goltziusstraat plaatsgevonden.
Na maanden van hard werken is deze vernieuwde hoofdlocatie in gebruik genomen, ShowTheme heeft op deze plaats diverse informatievoorzieningen gerealiseerd.

Narrow Casting:
Na een intensief voortraject waarin de mogelijkheden van narrow casting uitvoerig zijn gedemonstreerd, heeft het kunstencentrum besloten om met het Managed Purple Presenter systeem van ShowTheme te gaan werken.
In een relatief kort tijdsbestek werd de presentatie en de technische realisatie van het narrow casting systeem verzorgd.
De content van dit narrow casting systeem wordt op de hoofdlocatie getoond op een 70 inch LED TV.
Deze TV is tevens voorzien van een boardroom systeem, bestaande uit aansluitvoorzieningen voor VGA, HDMI en ethernet en een vereenvoudigd bedienpaneel.  Middels dit systeem kan de TV omgeschakeld worden van de standaard narrow casting naar presentatie mode, waarbij de beelden van de aangesloten bron getoond worden, bijvoorbeeld van de laptop van de spreker.

Informatiezuil:
Het Kunstencentrum was reeds in het bezit van een informatiezuil, deze voldeed echter niet aan de verwachtingen en was daarom niet meer in gebruik.
Na een eerste inventarisatie en advies, is deze voorziening aangepast aan de huidige wensen van de opdrachtgever.
Zo is de interne hardware geüpgrade naar de huidige standaard, ook de behuizing is aangepast naar een hedendaagse slanke “look”.
Een “plus” versie van het door ons gevoerde SiteKiosk software pakket werd geïnstalleerd, zodat bezoekers middels op het touchscreen getoonde “onscreen toetsenbord” ter plekke een aanmeldformulier kunnen invullen.

  • Kunstencentrum Venlo Narrow Casting
  • Kunstencentrum Venlo Narrow Casting
  • Kunstencentrum Venlo Narrow Casting


Onze persoonlijke aanpak en dito begeleiding met daarbij de kwalitatief hoogwaardige apparatuur was voor het kunstencentrum doorslaggevend.
De reacties aangaande deze geïnstalleerde informatievoorzieningen van bezoekers en de opdrachtgever zijn zeer positief.
Wij wensen het kunstencentrum Venlo en hun bezoekers veel plezier bij het gebruik van deze informatiebronnen.

Voor meer informatie over het kunstencentrum Venlo en hun diensten zie: http://www.kunstencentrumvenlo.nl/