Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte

In opdracht van Vostermans Ventilation B.V. heeft ShowTheme de AV-techniek voor de multifunctionele conferentieruimte genaamd Zephyros gerealiseerd.
De grootste uitdaging zat in het multifunctionele karakter van Zephyros, bij regulier gebruik wordt deze ruimte gebruikt als ontmoetingsplaats voor de werknemers tijdens de pauze momenten, waarbij de nadruk ligt op goede verlichting en rustige achtergrond muziek. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor conferenties en presentaties, hierbij ligt de nadruk op goede zichtbaarheid van de presentatie en hoge spraakverstaanbaarheid. Tenslotte wordt Zephyros ook gebruikt voor bedrijfsborrels en feestjes, waarbij de muziek en tandje harder gaat en een stevige bas wenselijk is, middels de aangebrachte RGBW LED verlichting krijgt de ruimte een informeler karakter. De bediening van het geheel moest echter laagdrempelig blijven, zodat medewerkers op eenvoudige wijze ook een complexe installatie als deze, zonder technische ondersteuning kunnen bedienen.  Hiervoor is een 10 inch Extron Touchpanel met achterliggende control processor ingezet. Dit biedt de mogelijkheid tot het maken van een intuïtieve maatwerk layout, verder zijn aanpassingen of uitbreidingen achteraf eenvoudig mogelijk. Middels unieke pincodes wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende gebruikers en daaraan gekoppelde rechten. Zo kan de één enkel het volume aanpassen en heeft de ander controle over de gehele installatie. Voor eventuele ondersteuning in specifieke gevallen is in het Extron control systeem voorzien een mogelijkheid om de gehele installatie op afstand te controleren, over te nemen of te bedienen. 

De gerealiseerde audio installatie bestaat uit een cluster van vier satelliet speakers voor de spraakverstaanbaarheid dat middels maatwerk beugels precies tussen de eikenhouten spanten van de dakconstructie gemonteerd is, dit cluster wordt ondersteund met twee infill speakers voor extra dynamiek tijdens muziekweergave en twee 15 inch subwoofers wederom met maatwerkbeugels gemonteerd tegen de dakconstructie zorgen voor de bass weergave. De aansturing en signaalverwerking van deze 4KW geluidsinstallatie geschied middels een Extron Digital Signal Processor. Tenslotte beschikt deze installatie nog over twee High-End Sennheiser microfoons, één vaste microfoon en een draadloze.

Een 110 inch (=280cm) videowall zorgt voor haarscherpe weergave van presentaties en video’s. Middels het touchpanel kan de gebruiker kiezen uit weergave bronnen zoals: een Blu-ray speler, Apple Tv, een vaste PC en satelliet TV, tevens kan via de HDMI, VGA of Displayport aansluitvoorziening een externe bron (zoals een laptop) aangesloten worden.

Voor regulier gebruik is Zephyros voorzien van 10 grote ronde verlichtingsarmaturen voorzien van warm witte LED lichtbronnen aangesloten op KNX dimactors, deze worden via het Extron control systeem automatisch geschakeld aan de hand van bewegingssensoren in het plafond, middels het touchpanel kan de gebruiker de helderheid van deze lampen traploos dimmen. Voor de feesten en bedrijfsborrels is deze reguliere verlichting aangevuld met RGBW LED spots waarvan de gebruiker de kleuren en effecten wederom middels het touchpanel kan selecteren. De gigantisch glazen façade van Zephyros is voorzien van ultra moderne zonwering welke is aangebracht in de dubbele beglazing, ook deze KNX gestuurde zonwering kan met het touchpanel bediend worden.


Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte
 
Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte
Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte
Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte
Project: Vostermans Zephyros conferentieruimte
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl