Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Thermae Bath Spa Verlichting

Thermae Bath Spa is een combinatie van de historische spa en een modern gebouw in de stad van Bath te Engeland. Het complex herbergt twee thermaal baden, een open-air zwembad op het dak, een overdekt binnenzwembad, een grote stoomruimte, 20 spa-behandeling kamers en een 18e eeuws heet bad.

Het doel van dit project was het dynamisch verlichten van een erorme kubus opgetrokken uit een wittige lokale steensoort (de zogeheten 'Bath Stone’) omringd door een glazen façade. Binnenin het gebouw wordt deze enorme kubus gedragen door vier peilers welke zich in het zwembad bevinden, deze peilers worden vanwege hun vorm ook wel “mushrooms”genoemd. Rondom deze mushrooms is tijdens de bouw zes jaar geleden fiberoptic aangebracht, deze bleek echter niet bestand tegen de omgevingsvariabelen en was aan vervanging toe, de oplossing is gevonden in een maatwerk ledverlichting.

Na bezoek en demo van verschillende armaturen op locatie, gevolgd door een intensieve voorbereiding heeft ShowTheme in de nachtelijke uren dit project gerealiseerd. Aandachtspunten bij dit project waren: de hoge luchtvochtigheid en temperatuur in het gebouwencomplex, de chloorgassen die onvoldoende beschermde metalen aantasten, de zeer geringe projectie afstand tot het projectievlak en de beperkte mogelijkheden om veilig op hoogte ( 15 meter) werkzaamheden te verrichten. In samenwerking met het technische team van Thermae Bath Spa en de riggers (hoogtewerkers) van Easy access (www.eze-access.com) is in 6 nachten deze installatie geïnstalleerd, ingeregeld, geprogrammeerd, en opgeleverd. 

Door middel van een eenvoudig bedieningspaneel kan de klant een keuze maken tussen de verschillende voorgeprogrammeerde scene’s (regenboog/kleurverloop,etc.) of zelf handmatig een kleurinstelling samenstellen.  Mocht de klant bij nader inzien een nieuw maatwerk effect wensen, dan zal ShowTheme dit op verzoek produceren. Het aangepaste programma kan vervolgens eenvoudig door de klant in het bedieningspaneel geladen worden, dit is van belang gezien de reistijd en bijbehorende kosten, vooral bij internationale projecten.


Project: Thermae Bath Spa Verlichting
 
Project: Thermae Bath Spa Verlichting
Project: Thermae Bath Spa Verlichting
Project: Thermae Bath Spa Verlichting
Project: Thermae Bath Spa Verlichting
 

Diensten in dit project

Merken in dit project

Opdrachtgever

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl