Taal: Nederlands (actief) Language: EnglishFollow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Showcontrol

ShowControl komt tegenwoordig in bijna alle AV installaties, attracties en experiences voor.
Maar wat houdt showcontrol precies in?
Showcontrol is de centrale spil die alle facetten zoals audio, video, verlichting, animatronics, special effects, sensoren, enz. controleert en bestuurt. Een showcontrol systeem is te vergelijken met de dirigent van een orkest. Het heeft de controle over alle gebeurtenissen en kan deze op het juiste moment laten plaatsvinden.

  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme
  • Showcontrol - ShowTheme

Bij een AV installatie in een vergaderruimte zorgt showcontrol ervoor dat bij het bedienen van één knop meerdere gebeurtenissen plaatsvinden, zo wordt de projector ingeschakeld en de juiste bron geselecteerd, het projectiescherm komt omlaag, de audio installatie wordt ingeschakeld, de verlichting gedimd en de blindering gesloten. De gebruiker heeft met een enkele druk op de knop aan alle voorwaardes voor het starten de presentatie voldaan.

Bij een attractie in een pretpark of experience in een museum gebeurt als het ware hetzelfde echter op  grotere schaal en met een complexere programmering. Bij dag aanvang  kan het personeel middels een eenvoudige druk op de knop alle apparatuur inschakelen, besturingscommando’s en sensoren controleren vervolgens of aan alle voorwaardes wordt voldaan. Indien er zich ergens een probleem voordoet wordt de technische dienst hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Vervolgens kan de show gestart worden, handmatig door een operator of automatisch aan de hand van detectie sensoren. De afloop van de show vindt vervolgens volledig geautomatiseerd plaats, kwaliteit blijft gewaarborgd iedere keer opnieuw, zonder het risico van menselijke bedieningsfouten. De gebeurtenissen in de show zijn op een tijdlijn geprogrammeerd, dit zorgt ervoor dat alle gebeurtenissen (ook wel cue’s genoemd) op exact het juiste moment plaatsvinden. Bij shows waarbij extreem accurate timing vereist is wordt gebruikt gemaakt van tijdcode, dit tijdcode signaal wordt aan alle essentiële apparatuur aangeboden, voor gesynchroniseerde timing tot op een frame nauwkeurig.

Of het nu gaat om een eenvoudige vergaderruimte, multi scene darkride of 4D theater; 
ShowTheme is uw partner op showcontrol gebied van begin tot eind.

Opdrachtgevers

Zephir Objects
Centerparcs
Lebe Group

[Meer]