Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam

In 2019 heeft Forteiland Pampus hun nieuwe attractie in gebruik genomen “Het Geheime Wapen van Amsterdam”. Deze attractie geeft bezoekers een unieke kijk op de stelling van Amsterdam. Deze nieuwe belevingsroute is een ballonvaart die je als bezoeker al vliegend over de stelling maakt.
De route start in de het oude kantoor van aeronaut Leon Mary, waar op het bureau de route van ballonvlucht uitgestippeld staat. Vanuit hier gaan de bezoekers naar de oude militaire biosscoop, waar een polygoonjournaal ze mee terug neemt in de tijd. Hierna vervolgen de bezoekers hun weg en komen in de westelijke geschutstoren waar ze in een heuse luchtballongondel stappen en opstijgen vanuit het Amsterdam van een eeuw geleden. Middels een 300 graden panorama projectie en 5.1 surround audio systeem zien ze de stad kleiner worden en de stelling zoals nooit eerder vertoond, een luchtreis over de stelling en haar kenmerkende aspecten. Een avontuurlijke reis! Nadat de ballon weer geland is komen de bezoekers in de verdiepingsruimtes waar ze de stelling verder kunnen ontdekken. Tenslotte zijn er een viertal game opstellingen waarmee op basis van postcodes de positie en functie binnen de stelling bekeken kan worden.

Buiten het reguliere gebruik van de geschutstoren als attractie wordt deze ruimte ook gebruikt tijdens evenementen, hiervoor hebben wij een speciale Eventmodus geïmplementeerd, tijdens deze modus kan de operator middels een touchpanel gebruikmaken van; de sprekers microfoon en eigen audio afspelen op de aanwezige audio installatie, de RGB verlichting in de toren bedienen, het panorama projectiescherm gebruiken voor het weergeven van diverse soorten achtergronden, het desbetreffende bedrijfslogo of een promovideo.

ShowTheme heeft voor deze attractie de technische realisatie verzorgd, bestaande uit; verlichting, audio, video, warping, blending, projectionmapping, special effects, embedded game PC’s en overall showcontrol.


Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam
 
Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam
Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam
Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam
Project: Het Geheime Wapen van Amsterdam
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl