Follow us on LinkedInFollow us on FacebookFollow us on Instagram
Taal: Nederlands (actief) Language: English

Project: Het Verhaal van Pampus

In 2011 hebben wij in naam van onze toenmalige werkgever een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van Het Verhaal van Pampus.
Voor het in stand houden van deze Experience is onderhoud nodig, ShowTheme levert deze service aan stichting forteiland Pampus en ook in het onverhoopte geval van storing staat ons team paraat. Verder werken we in nauw samenwerkingsverband aan een plan t.b.v. vervangen van apparatuur zodat deze bedrijfszeker en up to date blijft en last but not least brainstormen we over toekomstige uitbreidingen

Het Verhaal van Pampus is een belevingsroute door de tijd, deze bestaat uit 11 ruimtes die tot leven komen door filmprojecties en geluidseffecten. In iedere ruimte wordt een gedeelte van de geschiedenis van het Forteiland Pampus op interactieve wijze aan de bezoeker getoond. Zo moet de bezoeker zelf aan het grote wiel van de stoommachine draaien om een film te starten, of een morse bericht naar vaste wal sturen met behulp van een echte antieke seinsleutel. Er kan middels een levensgroot kanon op schilderijen van wapens “geschoten” worden, vervolgens klinkt uit het kanon het geluid van het “geraakte” wapen (afgebeeld op het schilderij). De bezoeker kan de benodigde precisie voor het vullen van kardoezen (grote zakken met buskruid)  ervaren en vervolgens beleven hoe zwaar het leven op forteiland Pampus was door deze kardoezen zelf naar de kanon koepel te hijsen. In het centrale gedeelte van het eiland is een prachtige 300 graden projectie met een een virtuele ballonvaart over de Stelling van Amsterdam.

Het showcontrolsysteem op het Forteiland Pampus is flexibel opgebouwd en het gehele systeem kan centraal in- en uitgeschakeld worden door middel van één druk op de knop. De gebruikte apparatuur is echter decentraal geplaatst en iedere ruimte kan autonoom functioneren. Wanneer er onverhoopt ergens een storing optreedt kan iedere ruimte lokaal afzonderlijk ingeschakeld en gebruikt worden, de bedrijfszekerheid van Pampus Xperience is hierdoor uitzonderlijk groot. Op het gebied van service en maintenance heeft het showcontrol systeem speciale functies. Zoals het touchscreen in de technische ruimte waar men in één oogopslag kan zien of het systeem in orde is en of alle apparatuur “online” is, deze overview pagina is ook als webpagina via internet beschikbaar voor de eilandbeheerder. Het systeem houdt van alle apparaten de beschikbare statusinformatie bij, denk hierbij aan branduren van de projectoren, filter tijden,rookvloeistof levels enz. Dreigt één van deze waardes overschreden te worden dan wordt er automatisch een email gestuurd naar de betrokken partijen. Op deze manier kan er op voorhand service aan de apparatuur gepleegd worden, voordat deze daadwerkelijk uitvalt.


Project: Het Verhaal van Pampus
 
Project: Het Verhaal van Pampus
Project: Het Verhaal van Pampus
Project: Het Verhaal van Pampus
Project: Het Verhaal van Pampus
 

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

© Copyright 2023 by ShowTheme | Powered by CLIM.nl